среда, 24 апреля 2013 г.

Чи легко бути молодим?


Молодість - чи не найкращий період нашого життя, коли все здається простішим, кращим і безтурботним, коли людина починає робити перші самостійні кроки у житті, формується і гартується характер, власне бачення світу, з’являються перші переживання і перше кохання. 
В цей період здається, що це буде продовжуватись вічно, що життя це феєрверк емоцій, де переплітаються всі відтінки почуттів, і саме ранні почуття - самі щирі, сповнені спонтанності, і самі сильні. Тому, що юна особистість ще не стикалася з розчаруванням, підступністю,  зрадою. І вона шукає нових емоцій, не боїться зробити крок вперед, і кожен наступний сприймає як новий етап свого життя, нову захоплюючу пригоду.
Кохання, мрії, бажання самоствердитися є невід’ємними атрибутами молодості. Адже саме в молодості  все здається так не серйозно, легко і просто. Молоді люди дивляться на світ ще через «рожеві окуляри», які так не хочеться знімати… Вони ще не навчилися грати на великій сцені життя, яка іноді буває дуже цинічною і жорстокою. І кохають, відчувають та живуть  по справжньому. Вони долають всі перешкоди та вперто йдуть вперед. Звичайно іноді це має і негативні наслідки, проте і часто слугує дорогою до успіху. Досвід здобутий в юності допомагає в подальшому житті. Саме в цьому віці дуже важливо не загубитися серед людських нормищ, не боятися відстоювати власні погляди, не розчинитися в суцільній анонімності. А довести всім, що ти є невід’ємною частинкою цього великого світу, знайти своє місце в „дорослому житті” , і попри все залишатися собою. Адже стежка якою молоді люди  починають зараз йти  виводить їх на дорогу подальшого життя. І потрібно старатися не ускладнювати собі життя штучно створеними проблемами, не робити помилок, які потім не вистачає сміливості визнати і виправити, адже життя і так сповнене крутими поворотами і молодість – саме той етап, на якому дуже важливо не розмалювати свою майбутню дорогу чорно – білою зеброю, адже перейти успішно не завжди вдасться. Звичайно в молодому віці життя формується на емоціях і часто через це можна наробити масу помилок, але як відомо на помилках вчаться, а школу життя ніхто не  пройде замість когось…І навіть якщо деякі вчинки і не правильні, то людина повинна сама  це усвідомити і виправити. Адже як писав Конфуцій: „єдина справжня помилка – не виправляти своїх минулих помилок. ” Так це чи ні покаже час.
Чи легко бути молодим? Зараз це скоріше риторичне питання і  кожен при бажанні може  відповісти на нього сам. Адже всі люди різні і в кожного свої погляди на життя, і не можна сказати, що чиїсь не правильні, вони просто інші. Але одне я знаю напевне – молодість одна і її потрібно використати в усіх її аспектах. Тому, що  це єдиний період життя, коли можна робити божевільні вчинки, пізнавати себе та інших, закохуватись і давати змогу покохати себе, але дуже важливо не переходити межі. Адже як це не прикро молодість не вічна і рано чи пізно доведеться подивитися на світ реально та  стати серйозним. І буде дуже боляче якщо помилки молодості зіпсують подальше життя… І я можу сказати з впевненістю – бути молодим не важко, це просто... не легко.
За матеріалами Вікторії Ричко

Комментариев нет:

Отправить комментарий